Türkiye genelinde Server Yaşam Vakfı tarafından düzenlenen Kahramanmaraş’ta ise Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organizesi üstlenilen “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması”nın Onikişubat Tanıtım Toplantısı, Pınarbaşı Çınaraltı Tesisleri’nde yapıldı. 
Bu yıl 10.su yapılacak olan Ufka Yolculuk Yarışması Onikişubat ilçesi tanıtım toplantısına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Akif Bulut ile Şube Müdürleri, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Mehmet Pak, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Hüseyin Yılmaz ile İl Sorumlusu Ersoy Kaba, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Onursal Başkanı Salih Özsağır ve Onikişubat ilçesinde görev yapan okul idarecileri katıldı. 
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Dernek Başkanı Mehmet Pak, Ufka Yolculuk Yarışmalarının yanı sıra, 8 milyar insanlık âlemini kapsayacak şekilde eleştirel düşünme, helal ve sağlıklı yaşam, Kur’an-ı Kerim’in anlamıyla buluşmak, sivil savunma, izcilik ve gençlik çalışmaları, “Haydi Çocuklar Camiye” etkinliği gibi çeşitli alanlarda yürüttükleri çalışmalarından bahsettiği konuşmasında, dernek faaliyetlerine katkıları ve destekleri dolayısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve programa yoğun bir katılım sağlayan okul idarecilerine teşekkür etti. 
ÖĞRENCİLERİMİZİ TEŞVİK EDELİM 
Programda selamlama konuşması yapan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Akif Bulut, yarışma konusunun öneminden bahsederek, “İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bu yarışmayı öğrencilerimiz adına önemsiyoruz. Bizler de birer eğitimciyiz. Çocuklarımız bizlere emanet. Bu nedenle çocuklarımıza sağlıklı düşünme yetisini kazandırabilmek için öncelikle bizlerin sağlıklı düşünmesi gerekir. Bu konuda tüm eğitimcilerimize çok önemli bir görev düşüyor. Hele bu coğrafyada, bu coğrafyada bize çok önemli görevler düşüyor. Bu anlamda sağlıklı düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan ‘Sağlıklı Düşünmek’ konulu Ufka Yolculuk Yarışması’nı düzenleyen sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.” dedi. 
 
EĞİTİM ve KÜLTÜR ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİYORUZ 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen programa katıldığını kaydeden Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim ve kültür çalışmalarına çok ayrı bir önem veriyoruz. İmkânlarımız dâhilinde özellikle genç kuşakların eğitimlerinin desteklendiği bu tür organizasyonların yanında yer alıyoruz. İstiyoruz ki Necip Fazıl Kısakürek, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil ve daha nice yazar ve şairlerimiz gibi yazmaya ve okumaya meyilli genç kuşaklar yetiştirelim. Buna katkı sağlayacağına inandığımız Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nı eğitim çalışanları ile desteklemek, bizim için büyük bir onurdur.” diye konuştu.  
 
8 MİLYAR İNSANLIK ÂLEMİNE ÖRNEK 
Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Eğitimci Hüseyin Yılmaz,   güzel bir geleceğin iyi niyetli, insaf sahibi, güzel ahlâklı, temiz kalpli ve doğru düşünen gençler yetiştirmekle mümkün olacağını kaydederek, “Dokuz yıldan bu yana düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının bu yıl 10.sunu organize etmenin heyecanını yaşıyoruz. 9 yılda 81 il, 922 İlçe, 3.762.969 katılımcı ve 100 binden fazla gönüllüye ulaşan organizasyonumuzda Kahramanmaraş’tan yaklaşık 50 bin gencimizi Ufka Yolculuk ile buluşturduk. Bu yıl yarışmamıza 7’den 70’e büyük küçük her yaş grubu, yani yetişkin bireyler de katılabilecek.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi