Kahramanmaraş’ta motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine yönelik trafik denetimi gerçekleştirildi. Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ekipleri, “Motosiklet Denetimleri Eylem Planı” kapsamında sürücülere yönelik denetim, eğitim ve bilgilendirme faaliyeti yaptı.
Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre çalışmalarda özellikle gece saatlerinde motosiklet sürücülerinin trafikte daha görünür olması üzerinde duruldu.
Ekipler tarafından sürücülere “Bir Kural, Bir Ömür” temalı reflektif yelekler dağıtıldı. Ayrıca güvenli sürüş, koruyucu başlık ve gözlük kullanımı ile gece sürüşlerinde görünürlüğün önemi konusunda bilgilendirme yapıldı.
MOTOSİKLET VE MOTORLU BİSİKLETLER DENETLENDİ
Trafik Jandarması ekiplerinin çalışması, “Motosiklet Denetimleri Eylem Planı” kapsamında gerçekleştirildi.
Denetimlerin yanı sıra sürücülere yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyeti de yürütüldü.
Çalışmalarda motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin güvenli sürüş konusunda bilinçlendirilmesi amaçlandı.
GECE GÖRÜNÜRLÜĞÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği faaliyette özellikle gece saatlerinde motosiklet sürücülerinin görünürlüğüne dikkat çekildi.
Sürücülerin trafikte fark edilmesini artırmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla reflektif yelek dağıtımı gerçekleştirildi.
Dağıtılan yeleklerde “Bir Kural, Bir Ömür” teması kullanıldı.

KASK VE GÖZLÜK KULLANIMI ANLATILDI
Motosiklet sürücülerine güvenli sürüş konusunda da bilgi verildi.
Bilgilendirme kapsamında koruyucu başlık ve gözlük kullanımı ile gece sürüşlerinde görünürlüğün önemi anlatıldı.
Valilik, gerçekleştirilen faaliyetle motosiklet sürücülerinde güvenli sürüş ve gece görünürlüğü konusunda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını bildirdi.
Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığının halkın huzur ve güvenliğine yönelik çalışmalarının devam ettiği belirtildi.





