KASKİ, DM10 Su Deposu’nda Uzaktan Kumandalı Vana Sistemine Geçiyor
KASKİ, DM10 Su Deposu’nda Uzaktan Kumandalı Vana Sistemine Geçiyor
İçeriği Görüntüle
Kahramanmaraş’ta öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla okul, üniversite ve yurt çevrelerinde gerçekleştirilen denetimlerin sonuçları açıklandı. İl merkezi ve ilçelerde 18-21 Ekim 2026 tarihleri arasında yürütülen güvenlik uygulamalarında 1.646 kişi sorgulanırken 181 araç, 93 okul servis aracı ve 220 metruk bina kontrol edildi.
Emniyet birimleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar, çocukların ve gençlerin eğitim hayatlarını güvenli ve huzurlu ortamlarda sürdürebilmelerini amaçlıyor.
Dört günlük süreçte okul çevrelerinden öğrenci yurtlarına kadar farklı noktalarda gerçekleştirilen uygulamalarda, kişi sorgulamaları ile araç ve bina kontrollerine ağırlık verildi.
KAHRAMANMARAŞ’TA 1.646 KİŞİ SORGULANDI
Kahramanmaraş'ta emniyet ekipleri, öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu eğitim kurumları ve çevrelerinde güvenlik denetimleri gerçekleştirdi.
18-21 Ekim tarihlerini kapsayan uygulamalarda toplam 1.646 kişinin sorgulaması yapıldı.
İl merkezi ve ilçeleri kapsayan çalışmaların, okul çevrelerinde güvenliğin sağlanması ve öğrencilerin huzurlu bir eğitim ortamında bulunmalarına katkı sunulması amacıyla yürütüldüğü belirtildi.
Güvenlik uygulamalarında yalnızca okul çevreleri değil, üniversiteler ve öğrenci yurtlarının bulunduğu bölgeler de denetim kapsamına alındı.
181 ARAÇ VE 93 OKUL SERVİSİ DENETLENDİ
Emniyet birimlerinin gerçekleştirdiği denetimlerde araç kontrolleri de önemli yer tuttu.
Açıklanan verilere göre dört günlük süreçte 181 araç kontrol edildi. Bunun yanı sıra öğrenci taşımacılığında kullanılan 93 okul servis aracı da denetlendi.
Öğrencilerin güvenli şekilde eğitim kurumlarına ulaşmalarının amaçlandığı çalışmalar kapsamında, okul servislerine yönelik kontroller güvenlik uygulamalarının bir parçasını oluşturdu.
Emniyet ekiplerinin gerçekleştirdiği bu denetimlerle eğitim kurumlarının çevresinde güvenliğin artırılması hedeflendi.
220 METRUK BİNA KONTROL EDİLDİ
Kahramanmaraş genelinde gerçekleştirilen güvenlik uygulamalarının dikkat çeken başlıklarından biri de metruk binalara yönelik denetimler oldu.
Emniyet ekipleri, 18-21 Ekim tarihleri arasında toplam 220 metruk binayı kontrol etti.
Kullanılmayan binaların denetim kapsamına alınması, öğrencilerin bulunduğu bölgelerde yürütülen güvenlik çalışmalarının önemli bir bölümünü oluşturdu.
Okul, üniversite ve yurt çevrelerinde gerçekleştirilen kontrollerle çocukların ve gençlerin eğitimlerini huzurlu bir ortamda sürdürebilmeleri amaçlandı.
OKUL VE YURT ÇEVRELERİNDE DENETİMLER SÜRECEK
Kahramanmaraş'ta emniyet birimleri, öğrencilerin güvenliği için yürütülen çalışmaların devam edeceğini bildirdi.
Yapılan açıklamada, çocukların ve gençlerin huzurunun korunmasına yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
18-21 Ekim tarihlerini kapsayan çalışmalarda 1.646 kişi sorgulandı, 181 araç ve 93 okul servisi denetlendi. Ayrıca 220 metruk binada kontrol gerçekleştirildi.
Emniyet birimlerinin okul, üniversite ve yurt çevrelerindeki güvenlik faaliyetlerinin önümüzdeki süreçte de sürdürüleceği belirtildi.